ماه دوازدهم سال، ماهی بسیار عجیب است. با این که بر روی کاغذهای تقویم تنها بیستونه روز را شامل میشود، اما ماهی است که از ابتدای سال انتظار آن را میکشیم تا مقدمات و جزئیات بلندترین شب سال را در آن انجام دهیم و خود را آماده نوروز کنیم. «شب یلدا» را فراموش کنید، بدون شک بلندترین شب سال، «شب عید» است. از ابتدای اسفند طیفی از رنگهای شاد، بر دور شهروندان اقصی نقاط این سرزمین باستانی میپیچد و تمام همّ و غمّ ایرانیان را به خود مشغول می کند.
با نزدیک شدن بهار، جنبوجوشی عجیب در شهرها و البته خانهها دیده میشود. یکی از مهمترین، کلیدیترین، دشوارترین و البته دوستداشتنیترین فعالیتهای پیش از فرا رسیدن سال نو و عید نوروز، فرایند تمیزکردن منازل یا به اصطلاح خانهتکانی است. در گذشتههای البته نهچندان دور، از اوایل اسفندماه، مادران زحمتکش چادر به کمر میبستند و خانه را از بالا تا پایین برق میانداختند. پردهها و فرشها را میشستند، جزء به جزء و گوشه به گوشهی خانه را گردگیری و جارو میکردند و حتی دیوارهای خانه را نیز میشستند. در این عصر جدید اما باید اعتراف کرد که با پیشرفت سرسامآور تکنولوژی و فناوری در تمامی جنبههای زندگی ما، این سنت قدیمی کمرنگ شده و به نسبت گذشته با شدت و حدت کمتری صورت میپذیرد و اگر تلاش جمعی تمامی اعضای خانواده نباشد، خانهتکانی با کیفیت مطلوب به انجام نخواهد رسید. اما نباید از این مسئله غافل بود که این پیشرفت ها شیوه ها و روشهای جدیدی برای خانه تکانی راحت تر و سریع تر در دسترس قرار داده است.
در این نوشتار تلاش میکنیم تا با اشاره به برخی جزئیات و ریزهکاریهای خانهتکانی و روش های ساده و کاربردی انجام این فرایند را برای شما تسهیل کنیم. پس با کلیپو باشید و پس از آمادهکردن مواد لازم جهت تمیزکاری و پوشیدن لباس مناسب و بستن دستمالی به سر، پیشنهادات اختصاصی ما را بخوانید و ببینید!
برنامه ریزی، کلید موفقیت
نه تنها برای انجام یک خانهتکانی موفقیتآمیز، بلکه شما برای انجام مطلوب هرکاری نیاز به یک برنامهریزی کامل و دقیق دارید. با داشتن یک برنامه مشخص و مدون، هم امور مربوط به تمیزکاری را به بهترین شکل انجام خواهید داد، و هم اضطراب ناشی از عقبماندن در کارها درعین نزدیک شدن به عید را از بین خواهید برد. بنابراین، قدم اول داشتن یک برنامه جامع و کامل و موکول نکردن تمام کارها به چند روز پایانی سال و تقسیم وظایف بین اعضای خانواده است. برنامهریزی جامعی که همه اعضای خانواده در آن وظیفهای را بر عهده گیرند و به طور روزانه به انجام آن بپردازند.
برای یک تمیزکاری کامل باید به روش ترتیبی پیش رفت. بدینصورت که خانهتکانی به ترتیب از اتاقهای خواب شروع شده و با اتاق پذیرایی به پایان میرسد. اموری از خانه تکانی که عموماً آقایان آن را بر عهده میگیرند شامل جداکردن و نصب مجدد پردهها، جابجایی وسایل بزرگ، شستوشوی فرشها و موکتها و مبلمان منزل، پاککردن شیشهها، تمیزکردن انباری، پشتبام و حیاط منزل و ساماندهی گلدانها یا باغچه است.
خانمها نیز به تمیزکاری آشپزخانه، سرویسهای بهداشتی، تمیزکاری دیوارها، اتاقها و پردهها میپردازند. در اتاقهای خواب نیز باید پردهها، دیوارها، کمدها و فرشها نیز تمیز شوند.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
صدالبته که ممکن است این تقسیم کار، خانهبهخانه و منزلبهمنزل، بسته به خواستها و علائق و سلائق اعضای خانواده متفاوت باشد. نکته اصلی، آگاه بودن از وظایف محوله و انجام آن در زمان مشخص است.
در همین زمینه ببینید:
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
آشپزخانه
متاسفانه یا خوشبختانه، نوبت آشپزخانه است! کابینتها را خالی کنید و بشورید. ظروف را نیز پس از شستن، به طور منظم و اگر دوست داشتید با تنوع و شیوهای جدیدتر، در کابینتها بچینید. دیوارها و سینک ظرفشویی را فراموش نکنید و در انتها کف آشپزخانه را نیز برق بیندازید. دانستن برخی نکات و انجام چند ترفند، سرعت خانهتکانی شما را به میزان چشمگیری افزایش خواهد داد. به عنوان مثال در آشپزخانه:
– کمی سرکه به مایع ظرفشوئی خود اضافه کنید. به این شکل، هم ظروف شما بهتر تمیز میشوند و هم سینک ظرفشوئی رسوب نمیگیرد و همیشه براق خواهد بود.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
– برای از بین بردن بوی بد داخل یخچال، چند تکه ذغال را در دستمال پیچیده و درون یخچال قرار دهید. به این شکل پس از چندساعت خواهید دید که بوی نامطبوع یخچال از بین خواهد رفت.
– برای تمیزکردن ظروف آلومینیومی میتوانید از نمک یا چند قاشق سرکه داغ استفاده کنید.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
نکات و ترفندهای بیشتری را در همین زمینه ملاحظه بفرمایید:
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
سرویس بهداشتی
پس از آشپزخانه بهتر است به سراغ سرویسهای بهداشتی رفته و دیوارها، روشویی و وان، دوش حمام، پرده حمام و در انتها کف آنجا را تمیز کنید. به خاطر داشته باشید که همیشه پس از استحمام، وقتی که حمام هنوز بخارگرفته است، کاشیها را با اسکاچ پاک کنید. به این ترتیب هم وقت و هم انرژی کمتری برای تمیزکاری گذاشتهاید، و هم کاشیها رسوب نمیگیرند و همیشه تمیز خواهند بود.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
ترفندهای دیگر جهت تمیزکاری دقیق و حرفهای سرویسهای بهداشتی را در ویدیوهایی که برای شما آماده کردهایم مشاهده بفرمایید:
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
اتاق ها
آخرین مرحله نیز، نظم و ترتیب دادن و تمیزکاری اتاق پذیرایی است که شامل تمیزکردن و شستن فرشها، پردهها، مبلمان و دیوارهاست. به هنگام تمیزکردن اتاقهای خانه خود، این چند نکته را مد نظر داشته باشید:
– برای تمیزکردن پردهها، از مخلوط پودر لباسشویی با جوش شیرین استفاده کنید. به این ترتیب سختترین آلودگیها نیز از پردهها پاک خواهند شد.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
– برای رفع خطوخش وسایل چوبی، تکهای گردو را بر روی قسمت آسیب دیده بکشید و شاهد درستشدن آن وسیله چوبی باشید.
– برای تمیزتر شدن شیشهها از مخلوط آب با جوش شیرین به عنوان اسپری استفاده کنید.
در این دو ویدیو نیز میتوانید چند ترفند کاربردی برای تمیزکاری اتاقهای منزل خود ملاحظه و مشاهده کنید:
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
با نزدیک شدن به عید نوروز و پس از انجام خانهتکانی، برخی افراد نیز به سراغ تمیزکاری خودروی خود رفته و یک خودروتکانی اساسی نیز انجام میدهند. اگر شما نیز قصد خودروتکانی و تمیزکردن ماشین خود را دارید، نیاز به یکسری ترفند و راهکار مناسب دارید. ما نیز دیدن ویدیوی زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
برای مشاهده ویدئو، اینجا را کلیک کنید.
ویدیوهای فراوانی از انواع روشهای تمیزکاری و نکات مهمی که در این زمینه باید دانست در وبسایت Clipo موجود هستند که با دیدن آنها، تمیزکاری بخشهای مختلف منزل به سادگی آب خوردن انجام خواهند شد. بدون شک آموختن روشها و ترفندهای ساده و کاربردی، خانهتکانی را برای شما و اعضای خانوادهتان تسهیل خواهد کرد.
با مراجعه به وبسایت کلیپو و دیدن ویدیوهای اختصاصی کلیپو، یک خانه تکانی راحت و بی دردسر را تجربه کنید.
کلیپو، پیشاپیش سال نو را به شما تبریک گفته و برای شما آرزوی بهترینها را دارد.